Rebelle Styrian Fox 2020 – 2021

Voor de meest recente versie in ons ‘Limited Edition’ gamma, koos brouwer Dimitri voor een recent ontwikkelde Sloveense hopsoort die gezien zijn naam alleen al niet mocht ontbreken in onze brouwerij.

De Styrian Fox hop geeft aan deze nieuw ontwikkelde tripel een fruitig karakter met toetsen van zwarte bessen, citroengras, marjolein en honing.

Doordat onze degustatieruimte door de pandemie verplicht moest sluiten, net als alle horecazaken, heeft nog niet iedereen de kans gekregen om deze nieuwste telg in onze bierfamilie te leren kennen. Wij hebben dan ook beslist om ook in 2021 nog even verder te werken met deze Limited edition.

Dit bier is niet meer verkrijgbaar.

Rebelle Melon Huell 2019

Deze vierde tripel in het ‘Limited Edition’ gamma met een alcoholpercentage van 8,5 % is opnieuw gebrouwen met een relatief nieuwe zeldzame hopsoort.

Deze keer kozen we voor de Duitse hop Melon Huell, die zorgt voor een levendige smaak van honingmeloen, aardbei en een lichte toets van abrikoos.

Van deze editie zijn er nog enkele flessen van 33 cl en 75 cl beschikbaar.

Dit bier is niet meer verkrijgbaar.

Rebelle Nelson Sauvin 2018

Deze derde tripel in het ‘Limited Edition’ gamma met een alcoholpercentage van 8,5 % is gebrouwen met een in Nieuw Zeeland geteelde zeldzame hopsoort.

Deze bezorgt het bier een lichte bitterheid en frisse fruittoets, vergelijkbaar met de smaak die de Sauvignon Blanc – druif geeft aan de gelijknamige witte wijn.

Dit bier is niet meer verkrijgbaar.

Rebelle Mandarin 2017

Het tweede brouwsel in het ‘Limited Edition’ gamma van onze brouwerij.

Deze tripel werd gebrouwen met de ‘Mandarin Bavaria’ hop. Dit is een hopsoort die geteeld wordt in Duitsland en sinds 2012 op de markt is. Deze typische aromahop geeft onze tripel zijn fruitige, licht zoetige smaak, met toetsen van mandarijn.

Dit bier is niet meer verkrijgbaar.

Rebelle Simcoe 2016

Het eerste brouwsel in het ‘Limited Edition’ gamma van onze brouwerij.

Dit werd een troebelig donkerblonde tripel met een matige pareling en fijne belletjes. De fijnmazige schuimkraag sterft langzaam weg. De Amerikaanse hopsoort die hier gebruikt werd geeft het bier een volmoutige, zoetige en fruitige smaak van rijpe abrikoos, vijgen en citrus. De gebruikte gist zorgt verder voor een kruidigheid van kaneel en zoethout.

Dit bier is niet meer verkrijgbaar.