FAQs

Q?

Wat zijn de openingsuren van de degustatieruimte?

A.

Elke tweede en vierde zondag van de maand kan je van 11u tot 18u onze bieren en nevenproducten nuttigen in onze degustatieruimte.

Q?

Op welke momenten kan er bier aangekocht worden in de brouwerij?

A.

Tijdens de openingsuren van onze degustatieruimte is er steeds, zonder afspraak, de mogelijkheid tot het aankopen van onze bieren of nevenproducten.

Op andere momenten maak je best een afspraak via contact@tkroontje.be, via 0495 43 33 25 of via het contact- of bestelformulier om de gewenste producten af te halen.

Q?

Hoeveel liter bier brouwen jullie elk jaar?

A.

Ongeveer 110 hectoliter.

Q?

Wat is de minimum afname?

A.

Dat is afhankelijk van of je onze standaardbieren wil kopen of een eigen biertje wil laten brouwen, al dan niet met een eigen recept.

➢ Onze standaardbieren verkopen we per flesje of per bak.
➢ Je eigen bier laten brouwen kan al vanaf ongeveer 350 liter.
➢ Je kan er ook voor kiezen om, na overleg, van onze standaardbieren bakken met ongelabelde flessen aan te kopen en die te voorzien van je eigen unieke etiket. Hiervoor is er geen minimum afname.

Q?

Hoe bewaar je bier het best?

A.

Bierflessen bewaar je het best:

➢ Rechtopstaand: dit geldt vooral voor hoge gistingsbieren. Zo blijft de gist op de bodem van de fles.
➢ In een koele omgeving: in een kelder of garage. Bieren die bij een te hoge temperatuur worden bewaard, gaan voortijdig verouderen.
➢ Op een donkere plaats: om de smaak van het bier niet ongunstig te beïnvloeden.

Q?

Is bier dat over datum is, ongeschikt voor consumptie?

A.

Bier heeft geen vervaldatum. Maar elk bier ontwikkelt zijn eigen kenmerken. Blonde bieren worden bij voorkeur jong gedronken als u wilt genieten van alle finesses van de aromahop die wordt toegevoegd.
Als een bier optimaal wordt bewaard (zie eerdere FAQ) en bewaring toelaat (een bruin complex bier zoals de Rebelle Quadrupel is hiervoor ideaal), dan kan het resultaat best verrassend zijn. In uw bier zullen licht gemaderiseerde toetsen tot uiting komen.

Q?

Is het mogelijk om de brouwerij te bezoeken?

A.

Voor groepen van 10 personen voorzien we rondleidingen. Ook kleinere groepen zijn welkom, maar dan gelden er andere voorwaarden.

Om een rondleiding te boeken dient u ons per e-mail te contacteren op contact@tkroontje.be.

Onze degustatieruimte is elke tweede en vierde zondag van de maand open van 11u tot 18u. Hier kan u, ook zonder brouwerijbezoek, onze producten degusteren.

Q?

Hoe lang duurt de rondleiding en waar wordt mijn degustatie geserveerd?

A.

De klassieke rondleiding duurt 30 minuten. Tijdens dit halfuurtje krijgt u uitleg over het brouwproces en de installatie. Aansluitend krijgt u 2 proefglaasjes van bieren naar keuze aangeboden in de degustatieruimte.

Q?

Is de brouwerij toegankelijk voor rolstoelgebruikers?

A.

Het grootste deel van de rondleiding en de proeverij is toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Q?

Waar kan ik mijn auto parkeren?

A.

Wij hebben geen eigen parking, maar er is parkeergelegenheid in de straat.

Q?

Wat is de prijs van een brouwerijbezoek?

A.

De prijs van de rondleiding is €6 per persoon. Hierin zijn de rondleiding en twee degustaties inbegrepen.

Q?

Is er mogelijkheid tot het degusteren van een frisdrank in plaats van een biertje bij een brouwerijbezoek?

A.

Volwassenen die betalend deelnemen aan een rondleiding kunnen er ook voor kiezen om een non-alcoholisch drankje te nuttigen in plaats van een biertje.
Kinderen (<12j) kunnen gratis deelnemen aan de rondleiding, en kunnen achteraf tegen betaling ook een frisdrank nuttigen in de degustatieruimte.

Q?

Kunnen kinderen de rondleiding mee volgen?

A.

Kinderen en volwassen volgen dezelfde rondleiding. Kinderen jonger dan 12 jaar hoeven niet te betalen.

Q?

Kan ik na mijn bezoek enkele flesjes bier kopen?

A.

Er is na het brouwerijbezoek mogelijkheid tot het aankopen van onze bieren en nevenproducten.

Q?

Is het mogelijk om de brouwerij te bezoeken zonder rondleiding?

A.

Het is niet mogelijk om zonder afspraak en zonder bijhorende rondleiding de brouwerij te bezoeken.

Er is echter een degustatieruimte aanwezig die elke tweede en vierde zondag van de maand, telkens van 11u tot 18u, open is en waar je vrij onze bieren en nevenproducten kan degusteren.

Q?

Welke betaalmiddelen aanvaarden jullie?

A.

Bij ons kan u betalen met cash geld, bancontact, visa, mastercard en via de bancontact-app of de payconic-app.

Q?

Kan ik bier kopen via een online webshop?

A.

Onze website bevat geen webshop.

Je kan wel een bestelling plaatsen via het bestelformulier op onze website. Wanneer je je gegevens invult, contacteren wij je om een afhaalmoment af te spreken.

Binnen Lebbeke en groot Dendermonde leveren we, eveneens na afspraak, ook aan huis voor bestellingen vanaf €30.

Tijdens de openingsuren van onze degustatieruimte (elke tweede en vierde zondag van de maand, van 11u tot 18u) is er echter ook de mogelijkheid om rechtstreeks en zonder afspraak in onze brouwerij bieren of nevenproducten aan te kopen.

Onze bieren zijn ook te verkrijgen in verschillende winkels of drankenhandels. Contacteer ons via contact@tkroontje.be of via het contactformulier op onze website voor een overzicht van de meest actuele verkooppunten.

Q?

Bestaat Rebelle op vat?

A.

De meeste Rebelle-bieren zijn enkel beschikbaar in 33cl of 75cl. Enkel Rebelle tripel en Bels Vosken zijn beschikbaar op vat. Mail naar contact@tkroontje.be of bel naar 0495/43 33 25 voor meer informatie over de beschikbaarheid.

Q?

Ik wil Rebelle verkopen in mijn horecazaak. Waar kan ik de glazen en eventueel promotiemateriaal bekomen?

A.

Indien u interesse hebt om de Rebelle-bieren te verkopen in uw zaak, kan u contact opnemen via contact@tkroontje.be of via 0495/43 33 25.

Q?

Kan ik een bier op maat laten brouwen?

A.

Bij ons kan je terecht voor het (laten) brouwen van een eigen biertje. Wij kunnen je, indien nodig, bijstaan bij de ontwikkeling van een recept.

Q?

Hoeveel kost het om een eigen bier te laten brouwen?

A.

De kostprijs hangt uiteraard af van de gekozen ingrediënten. Voor een offerte op maat stuur je het beste een mailtje naar contact@tkroontje.be

Q?

Wat is de minimumafname voor een eigen bier?

A.

Als je een bier volgens een uniek recept wil brouwen, dan wordt de minimumafname bepaald door de hoeveelheid gestorte mout. Meestal schommelt het eindresultaat tussen de 300 en de 350 liter. Als deze hoeveelheid je afschrikt, dan kunnen wij ook één van onze eigen bieren voorzien van een uniek etiket. Hiervoor is er geen minimumafname.

Q?

Welke opties zijn er bij het brouwen van een eigen bier?

A.

In principe zijn de mogelijkheden onbeperkt: dryhopping, gebruik van speciale ingrediënten zoals fruit en kruiden, wilde gisten … Enkel alcoholvrije bieren zijn (voorlopig) niet mogelijk.